new years eve (eller en nyårsbekännelse)

det pirrar lite i kroppen. kvällens efterrätt står i kylen, köket är ett bombnedslag fastän jag diskade undan innan jag började. kaffet har kallnat i muggen. och det kurrar i magen. ändå är det lite pirrigt. nyårsafton, det är ändå något speciellt. det blir middag ikväll med girlsen och respektiven, och lite annat folk. sen ska vi spela lite spel, mysa och tillsammans skåla in det nya året, jag tror det blir kanonbra.

2008, vilket härligt år. det har hänt så fantastiska saker att jag vet inte vart jag ska börja.
jag har blivit sambo. i januari, på vicces födelsedag (samma dag som han dessutom tog körkortet) tackade vi ja till lägenhetn på "top of the hills" i cykel och universitetsstaden. kring min födelsedag storhandlade vi på ikea och flyttade in. lägenheten är liten, men det ryms mycket kärlek och människor, och det är det enda som räknas.
jag har blivit student, en riktig universitetsnisse. Tack vare min 24e plats på reservlistan är jag en av alla blivande psykologer på umu. det var nog det mest fantastiska som hände under det året. årets skräll, helt enkelt. jag har dessutom läst 2 hela terminer utan att ha tagit studielån, vilket jag är mycket stolt över!
jag har jobbat. trots heltidsstudierna har jag haft 2 jobb som jag verkligen älskat, dels som församlingsassistent under våren och som vårdbiträde under sommaren och hösten. jag har jobbat 13 timmarsdagar, delade turer, blivit nypt hårt i armen, duschat och tvättat av människor, disskuterat och bråkat, fångat upp fallande personer, blivit skrikt åt, klappat späda händer, jobbat på läger och samtalat och viktiga saker, och fikat en massa. och trivts underbart bra. jag har dessutom fått tacka nej till jobberbjudanden för att jag inte haft tid eller möjlighet, fast jag velat. det känns lyxigt.
jag har tränat, ibland mycket och ibland mindre. jag har mått bra i kroppen, jag har sprungit 12 km rundor på lagom tid, jag har tränat knäna och testat nya saker, förälskat mig i dans och styrkepass.
jag har testat nya saker. dansa salsa tillsammans med helt okända människor, både i träningslokal och ute på dansgolvet. trots att det ibland kändes som att man ville sjunka genom jorden, så fortsatte jag. nya områden, nya prövningar. och jag kommer att fortsätta, i alla fall med salsan.
jag har inte ätit godis. dock är det 8 timmar kvar av detta år och det står en kilostung godispåse på bordet, juleskum, chipspåsar och en ostkrokspåse. nästa nyårslöfte blir någon annan dumhet istället. ;)
jag har umgåtts med nya, gamla och nygamla vänner. vissa vänskaper har fördjupats och blivit mina viktigaste under året, men jag har också lärt känna många nya människor, varit på fester och middagsbjudningar, maskerader och sittning, och det har varit superkul. men jag har också börjat förstå vilka vänner som inte är vänner längre, och vilka relationer som bör avslutas på grund av att dom inte bygger upp utan bara bryter ner.
jag har saknat en mamma i 15 år i höst.

nu är klockan alldeles för mycket, finkläderna ska hinna på och håret ska fixas, maken ska lägga och bilen ska köra till festen. jag är lycklig, mycket lycklig. hoppas ni är det också. och hoppas 2009 blir om möjligt ännu bättre.

Jullov (better days awaits you)

And you ask me what I want this year
And I try to make this kind and clear
Just the chance that maybe we'll find better days
Cause I don't need boxes wrapped in strings
And designer love and empty things
Just the chance that maybe we'll find better days

So take these words and sing out loud
Cause everyone is forgiven now
Cause tonight's the night the world begins again


(goo goo dolls - better days)

sambon sover, som vanligt. jag hade en förhoppning om att studsa upp ur sängen halv sju imorse för att träna två pass före nio, men förståndet tog över. nu väntar jag på att pappa ska höra av sig och vi ska fara och handla julklappar åt mina syskon. från pappa måste jag få tillägga. jag har handlat alla mina färdigt. eller, nästan. jag har börjat få lite ångest över att victor köpt så mycket åt mig och att jag bara köpt en sak åt honom, så jag måste hitta nåt. snabbt. men det är svårt när man alltid går och handlar tillsammans. och när jag dessutom inte har någon annan möjlig dag att handla än idag.

igår klädde vi julkgranen och la alla paket under. sen plockade vi fram alla tomtar och julkrubban, och drack julmust.  det tog hela kvällen, men det var nog vår bästa sambokväll hittills. vi ska fira jul ihop, vi är sambos, vi lever tillsammans, vi vill skapa traditioner. vi fick lov att göra allt redan nu eftersom vi inte kommer vara hemma så mycket framöver, imorgon blir det lilla-julafton med mina mostrar, kusiner och världesn bästa Hugo, och på söndag blir det vicces föräldrar, och på måndag-tisdag-torsdag-fredag ska jag jobba. så det är lika bra att börja njuta nu!

ibland är det svårt att veta vad man ska göra. i mitt fall är det så svårt när man vill så mycket. jag vill åka till victors morföräldrar för att få en riktig vit jul, men jag vill också fira med min familj, gå i kyrkan och se på julspelen, hinna träffa alla hemvändare och jobba så mycket som möjligt. jag vill göra så mycket, men ibland känns det inte som det viktigaste. det viktigaste är vad man behöver göra. jag skulle till exempel vilja träna varje dag, men behöver ju faktiskt vila också. och jag behöver jobba, och träffa vännerna, och hjälpa pappa köpa några julklappar, inget mer egentligen. just nu behöver jag äta frukost och drick lite chai. och så behöver jag lära mig slappna av och bara njuta. jag behöver inte väcka victor på ett hemskt sätt, men han skulle ju vara i skolan klockan 10 så nåt måste göras!

finally friday.

frisk? ja kanske. eller så har jag bara fått ännu en sjukdom som inte hunnit blomma ut än. typ en hjärntumör.
efter allt ryggont och magsjuka övergick det till magknip och illamående. tidigare erfarenhet av detta visar på magkatarr (så går det när man självkurerar sig med coca cola och voltaren gel i två dagar). så igår kl 21 gav jag upp och la mig i sängen. efter att victor tröstat och kramat lyckades jag somna, och sov 11 timmar. dagsläget idag är lite halsont och ont i magen, får se om det blir veckans tredje resa till apoteket för att inhandla pronaxen (det enda som VERKLIGEN hjälper då smärtan slår till) samt omeprasol (magkatarrskuren som jag redan ätit alldeles för många gånger)

midag just nu. victor är och skriver tenta, stackarn, så jag får roa mig själv. om en stund pyser jag dock iväg på adventsöverraskning med klassen, och direkt därefter tar jag bussen till ersboda för att se vicce spela innebandy. salsafest ikväll blev inställt, salsatrions tredje medlem har ju åkt till de fantastiska landet tanzania och ön Zansibar för attt hälsa på sin svägerska. imorgon blir det gammlia och stan och kanske träffa familjen och gå på julkonsert, på söndag är det dags att äta tårta med bror som fyllt 27 år.

annars så...
ler jag för mig själv om diskussionen kring VF's underbara clara och niotillfem bloggen, kul med lite feminism diskussion i bloggvärlden.
håller jag inte med blondinbella om att hennes barbie är snyggaste, jag gillar miss li's.
tar jag åt mig av en väns kommentar om magsjuka. den är befogad. och jag stannade faktiskt hemma.

lite annorlunda va?
näe, nu ska jag vidare. ha en himla härlig fredag!

en guldstjärna.

vad får man om man slår ihop min ryggvärk och victors magsjuka? dödens död.
imorse låg jag i någon forma av sömndimma och övervägde om jag skulle försöka ta mig till skolan och genomföra opponeringen och sedan åka och handla gardiner och julklappar åt vår bror tillsammans med syskonen, då jag fick ett sms av lillasyster som hade varit dålig hela natten. efter en stunds beklagande via sms slutade hon svara, och jag fick istället ett meddelande av hennes pojkvän (hon sover där ganska ofta, speciellt då pappa är ute på jobbresa), som sa att emma hade somnat, och att han var frisk men hemma och tog hand om henne. jag blev rörd till tårar. samtidigt var victor och köpte coca cola åt mig på ica (vet egentligen inte om den huskuren fungerar, men jag försöker i alla fall), och idag har han servat mig med allt jag vill ha. inatt behövde jag bara snyfta litegrann så var han där och tog hand om mig, och torkade golv och tömde hinkar. så dagens guldstjärna går underbara sambos/pojkvänner som tar hand om magsjuka flickvänner. utan er, hur skulle världen gå runt?  

dödssjuka sambos.

efter en härlig helg kom döden, i alla fall nästan.
victor har dragit på sig nån magsjuka och jag har aldrig haft såhär ont i ryggen någonsin förut. så mitt i tentavecka och opponeringar och en massa julmyssaker som man ska göra så ligger vi i soffan och spelar snes på xboxet och lever på värktabletter, voltaren och resorb. inte lätt att ta tag i något annat när man har så ont att det ligger som en dimma, eller att man behöver springa på toa var 15:e minut.
jo, en sak har vi gjort; skurit upp helgens rockyroad i bitar och ätit chokladsmulor i soffan. det funkade.

RSS 2.0